Hotels in Madrid

In een stad als Madrid wemelt het van de hotels. Er is een grote keuze aan hotels in iedere prijscategorie. De meeste hotels zijn gesitueerd in prachtige oude gerenoveerde gebouwen, maar er zijn ook nieuwe moderne hotels, met minimalistische eenvoudige kamers voor een redelijke prijs. Net zoals in iedere wereldstad is de prijs mede afhankelijk van de positie in de stad. Op deze pagina geven wij u enkele voorbeelden van goede, goedkope hotels, maar ook van prachtige hotels voor mensen met een groter budget.

Hotel Atlantico

mad8Midden in het centrum, op nog geen 500 meter van de beroemde Puerta del Sol ligt het majestueuze Hotel Atlantico. De wijk Malasana staat bekend vanwege zijn hippe bars, galeries, theaters en muziekoptredens in kleine gezellige smalle straatjes die zich door de wijk heen slingeren. De creatieve wijk wordt vooral bezocht door trendy jongeren die in hun stijl uiteenlopen van hippie, grunchy tot upscale trendy. De straat Gran Villa wordt ook wel de meest belangrijke en drukst bezochte winkelstraat van Madrid genoemd. Op een hoek van de straat ligt dit unieke hotel. Het hotel beschikt over netjes ingerichte kamers in verschillende prijsklassen, beginnende vanaf 100 euro per overnachting.

Adres

Hotel Atlantico

Gran Via 38

28013 Madrid

Wij adviseren u van tevoren een kamer te reserveren, dit hotel is namelijk vaak volgeboekt.

Hotel Orfila

mad9Hotel Orfila is een van de meest bijzondere hotels in Madrid. Het hotel is gelegen in de rustige, rijke wijk Chamberi, waar kleine bakkertjes en sigarenzaakjes het straatbeeld bepalen. Vlakbij bevindt zich het ronde en groene Plaza Olavide, waar in de zomer voldoende terrasjes zijn en altijd wel wat te beleven is. Het hotel heeft een totaal van 32 kamers, waarvan 12 kamers een en-suite zijn, uiteraard met een privé badkamer en bubbelbad. Iedere kamer is stijlvol en uniek ingericht met klassieke meubels en oog voor detail. De keuken van Orfila is beroemd bij de Madrilenen. In de sfeervolle, rustige privé tuin, kunt u genieten van een goed glas wijn of champagne en de lekkerste gerechten. Bij Hotel Orfila dient u van tevoren uw kamer te reserveren. Alhoewel de prijzen van de kamers vrij prijzig zijn, worden er vaak speciale acties gehouden die zeer zeker de moeite waard zijn.

Adres

Calle de Orfila, 6

280101 Madrid

bookings@hotelorfila.com

Hostel Tijcal 1

mad10In de gezellige wijk met de naam Sol, op slechts 10 minuten lopen naar de beroemde winkelstraat Gran Via en slechts 5 minuten verwijderd van het Koninklijk Paleis ligt dit vriendelijke en zeer betaalbare hostel. De 30 kamers zijn eenvoudig maar schoon en van alle gemakken voorzien. Voor een meerprijs zijn er kamers met een kleine privé badkamer, maar ook de gedeelde badkamers zijn schoon en fris. Er zijn voldoende leuke restaurantjes en barretjes in de buurt waar men heerlijk kan genieten van de Madrileense manier van relaxen en slenteren door de gezellige straatjes. Er is een 24-uurs receptie en alle kamers zijn voorzien van gratis Wifi. Alhoewel van tevoren boeken niet een vereiste is, raden wij u toch aan dit te doen, aangezien dit hostel regelmatig volgeboekt is.

Adres

Zaragoza 6-3

Sol, Madrid