Top 5 plaatsen om te bezoeken in Madrid.

In Madrid zijn zoveel bezienswaardigheden dat een lang weekend absoluut niet voldoet. Maar zelfs tijdens een verblijf van een jaar kom je in deze stad tijd tekort om alle mooie en interessante plekjes te bezichtigen. Hier is de top 5 van plaatsen die echt op uw lijstje van dingen om te doen thuishoren:

Palacio Real

mad21Palacio Real is de naam van het koninklijke paleis in Madrid. Nadat het eerste Paleis wat gebouwd was in de 9e eeuw afbrandde in 1763, gaf de toenmalige koning Filips V opdracht tot het bouwen van dit prachtige kasteel. Pas 20 jaar later werd het voltooid. Koning Karel II nam als eerste bewoner in 1764 zijn intrek in het Paleis. Het werkpaleis heeft 3418 kamers en is het grootste van Europa, op het Paleis van Versailles in Frankrijk na. Het Paleis herbergt een groot aantal kunstschatten zoals een fantastische oude koninklijke apotheek, enorme kroonluchters in de geweldige troonzaal en een met goud ingelegde wereldbol in de bibliotheek. Het Paleis en de daarbij behorende tuinen zijn op bepaalde dagen in het jaar voor het publiek gedeeltelijk geopend.

Adres:

Plaza de Oriente

Metrohalte Opera station

tel informatie 902 04 44 54

Museo del Prado

mad22Dit museum is opgericht door koningin Sofia en wordt ook wel Museo Reina Sofia genoemd. Het museum is een van de toonaangevende musea in Europa op het gebied van de moderne en hedendaagse kunst maar heeft ook een hele grote collectie bekende schilders in huis zoals Frances Goya, Velazques en Pablo Picasso, maar ook verschillende werken van buitenlandse grootmeesters zoals Rembrandt, Van Gogh en Friedrich.

Adres

Paseo del Prado

tel. 902 10 70 77

Geopend van ma t/m za van 10:00 uur tot 20:00 uur.

Plaza Mayor

mad23Plaza Mayor is een enorm groot plein, ontworpen in de zestiende eeuw. Het heette eerst Plaza del Arrabal, maar in de zeventiende eeuw kreeg het plein zijn nieuwe naam. In het begin werd het plein vooral gebruikt voor machtsvertoon van het regime en werden er festiviteiten zoals executies en stierengevechten gehouden en vonden er iedere dag verschillende markten plaats. Vandaag de dag is het plein, wat omringd is door veel verschillende musea en leuke winkelstraatjes met verschillende kroegjes, vooral een ontmoetingsplaats van mensen uit de hele wereld. In het midden staat het ruiterstandbeeld van Filips III, een creatie van de Spaanse kunstenaar Giovanni de Bologna.

Jardines del Buen Retiro

mad24Dit prachtige en bij de Madrilenen zeer geliefde stadspark was ooit onderdeel van het koninklijk Paleis, maar is tegenwoordig geheel opengesteld voor het publiek. Het schitterend aangelegde park bezit ook verschillenden fonteinen, een poppentheater, rozentuin, monumenten en het Palacio del Cristal, een klein paleis geheel opgetrokken van glas.

Mercado San Miguel

mad25Deze markt is de meest bekende overdekte markt van Madrid. Hier kun je je vergapen aan duizenden kraampjes die van alles en nog wat verkopen. De markt beslaat 2 verdiepingen en heeft een totaaloppervlakte van twee duizend vierkante meter. Natuurlijk zijn hier allerlei heerlijkheden te koop zoals de typische gedroogde Spaanse salami worsten, heerlijke kazen, verse groenten en fruit, maar tegenwoordig worden er ook verschillende evenementen gehouden. De Mercado San Miguel is uiteraard gelegen naast het beroemde Plaza San Miquel en iedere dag geopend.