Voetbal in Madrid.

realDe nationale sport van Spanje is het voetbal. Voetbal is voor de gemiddelde Spanjaard een belangrijk onderdeel van het leven en kan niet meer uit de samenleving weggedacht worden. Dit geldt niet alleen voor het mannelijke gedeelte van de bevolking. In geen enkel ander Europees land is het aantal vrouwelijke fans van deze sport zo hoog als in Spanje. In een stad als Madrid is het dan ook niet moeilijk een voetbalclub te vinden. Overal, ook in de parken wordt graag een balletje getrapt. Madrid kent 2 clubs waar betaald voetbal gespeeld wordt:

  • Atletico Madrid
  • Real Madrid

Beide clubs kunnen rekenen op grote steun vanuit de Spaanse bevolking en natuurlijk van de Madrilenen. Maar ook in het buitenland worden de Spaanse clubs aanboden vanwege hun aanvallende manier van spelen en hun technisch grote spelers. Heel veel van deze spelers hebben weer banden met Nederland. Wanneer je contact wilt leggen met een Madrileen, laat dan één van deze namen vallen. Hiermee zit je altijd goed!

  • Ronaldo

mad4Iedereen heeft wel eens gehoord van de Braziliaanse voetballer met de naam Ronaldo. Deze supersnelle aanvaller werd in de jaren 90 ontdekt door PSV Eindhoven. Twee jaar lang speelde hij voor deze Nederlandse club de sterren van de hemel. In 2002 werd hij verkocht aan Barcelona. Hier was hij echter minder gelukkig en in deze periode kreeg de Braziliaanse speler met de bijnaam ‘Il Fenomeno’ grote problemen met zijn knie dat men het ergste voor zijn carrière vreesde en hem doorverkocht aan Real Madrid. Hier scoorde hij er nog enkele jaren lustig op los voordat hij terugkeerde naar zijn geboorteland, waar hij nu trainer is van een middelmatige club.

  • Alfredo di Stefano

mad5Deze Argentijns/Spaanse voetballer heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten in Spanje en vooral bij Real Madrid. De krachtige snelle blonde aanvaller was in de jaren 1953 tot 1964 topscorer voor Real Madrid en beschikte over een geweldig scherp spelinzicht. Hij won meerdere Europacups. Wanneer je als buitenlander mee wilt praten over het Spaanse voetbal moet je zeker bekend zijn met deze naam. Voetbalheld in Spanje.

  • Pepe

mad6Wanneer je vooral de blits wilt slaan met de Madrilenen, dien je zeker de naam Pepe te laten vallen. Deze centrale verdediger die nu in dienst is van de voetbalclub Real Madrid, maakte vooral furore vanwege zijn opvliegende karakter maar zijn aanwezigheid als verdediger is zeer belangrijk in de prestaties van deze voetbalploeg. Een ondergewaardeerde speler waarop de Madrilenen en vooral de aanhangers van Real Madrid zeer trots op zijn.

  • Antoine Griezmann

mad7De Franse, van Real Sociedad afkomstige aanvaller Antoine Griezmann is op dit moment de belangrijkste speler in dienst van Atletico Madrid. Wanneer je indruk wilt maken op een fan van deze club, dien je zeker op de hoogte te zijn van de legendarische wedstrijd van 18 oktober 2015, waarin Antoine de winnende doelpunten scoorde tegen zijn oude werkgever Real Sociedad. De voetballer staat niet alleen bekend om zijn fantastische manier van technisch hoogstaand voetbal te spelen, maar ook vanwege zijn bescheidenheid en loyaliteit tegenover zijn oude clubs.